De Klankenkaravaan

Een wereldfeest

Een feest van afscheid en van het begin van de vakantie. Afscheid van de groepen waarin de kinderen zaten voor de één, afscheid van school, voor de ander afscheid van de kleutertijd.

Maar het belangrijkste afscheid was van twee leerkrachten. Gymjuf Renske Post en onderwijzeres Rita Koornneef die afgelopen jaar nog twee dagen per week groep 5B onder haar hoede had.

Eerstgenoemde heeft zelf besloten te stoppen, Rita gaat officieel met pensioen. Rita had al een afscheid in de vorm van een etentje met haar collega’s gehad , maar wilde meer en besloot daarom de school zelf een cadeau te geven in de vorm van de Klankenkaravaan. De groepen 1 tot en met 7 hebben eerst workshops gehad van ruim drie kwartier, waarna donderdagmiddag het spektakel op het plein plaatsvond.

Van 13:00 uur tot 14:30 uur was het dan ook een ongelooflijk vrolijke boel op het speelplein aan de kant van de Steven vd Haghenstraat. Onder het toeziend oog van meer dan honderd ouders, opa’s, oma’s, ooms en tantes maakten alle kinderen per groep een muzikale wereldreis. Van China tot Brazilië, van Afrika tot Australië.

Liedjes werden gezongen, instrumenten werden bespeeld en alles in kleding en met accessoires van het betreffende land. En juf Rita zat heerlijk als een Aboriginal tussen de kinderen.

Een fantastisch afscheid en een heerlijk begin van de vakantie, die voor juf Rita en juf Renske wat langer zal duren dan die voor de kinderen.

We wensen beiden juffen een heel mooie nieuwe levensfase toe en danken juf Rita voor dit schitterende afscheidscadeau!

Klik hier voor de voorbereidingen

Klik hier voor meer beelden.

©2018 De Driemaster